Har du det som skal til for å vinne?

Drømmer du om å bli neste års verdensmester i Fortnite? Det er du i så fall ikke alene om! E-sport er det nye store og mange håpefulle drømmer om å følge i fotsporene til «Nyhrox,» eller Emil Bergquist Pedersen, som er hans virkelige navn. Han klarte nemlig det helt store da han sammen med sin duo-partner «Aqua» ble verdensmestere i årets store begivenhet Fortnite World Cup. De kunne reise hjem fra New York mange millioner rikere og kjendiser over natten. Men det ligger veldig mye jobb bak en slik seier!

Hva er E-sport

E-sport er en relativt ny sportsgren i Norge, og det er fortsatt diskusjoner om hvorvidt vi kan kalle det den sport. Men faktum er at mye har forandret seg de siste årene og i dag er både sjakk og dataspill blitt en sport. E-sport er altså elektronisk sport, og er konkurranse-spilling på et profesjonelt nivå. Det spilles ulike dataspill som for eksempel Fortnite, FIFA eller CS:Go hvor det er pengepremier av ulik størrelse. Det konkurreres både med datamaskin, PlayStation eller andre spillkonsoller. Turneringene sendes ofte live på Twitch eller YouTube og har blitt populært å følge med på.

E-sport turneringer i Norge

Vi må altså ikke nødvendigvis til det store utland for å være med i Fortnite eller andre e-sport turneringer. Ofte kan du sitte hjemme hos deg selv. Turneringer i de ulike spillene annonseres ofte på forskjellige spillsider på nettet. Der finner du informasjon om hvordan du kan kvalifisere deg og melde deg på. Det vil også være info om hvilken type turnering det er, tidspunkter og eventuelle premier. Det er også mulig å være med på større arrangementer som «the gathering» og delta i ulike e-sport turneringer der.

Hva kreves for å bli e-sport utøver?

De beste e-sport utøverne tjener millioner av kroner og reiser rundt på turneringer både i Norge og i verden. De har ofte det aller beste utstyret på markedet, men selv om det er viktig, så er ikke utstyret absolutt avgjørende på hvor god du kan bli. Det som er viktigst er, som i all annen sport, trening, trening og trening. Skal du bli god så er det antall timer ved dataskjermen som avgjør i tillegg til at du må være disiplinert og dedikert til sporten. En god plan for hvor mye du skal trene kan være en fordel.

Hvordan bli proff

Det som også er lurt er å ta opp kamper som du kan se gjennom senere. Da kan du se hva du gjorde bra og hva du kanskje må trene mer på. De fleste som driver med e-sport bruker også mye tid på å se på kamper og replays for å forbedre seg. Et annet tips for å bli god er å oppsøke de som allerede er gode. Det er lurt å spille så mye som mulig mot spillere som er bedre enn deg, og på den måten få mye erfaring og trening.

Tren så mye du kan

En fordel med e-sport er at det foregår på nett og alltid er tilgjengelig. Du kan trene så ofte du vil, og når det passer deg. Du kan spille med folk fra hele verden og det gir deg gode muligheter for utvikling. Etter hvert er det fornuftig å prøve seg i turneringer på nett for å få erfaring med konkurranse. Sist, men ikke minst; følg med på hva de som virkelig er proffe gjør. Se på stream og følg med på dem i sosiale medier. Da kan du få mange gode tips både til utstyr og andre ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *