E-sportserie for FIFA

I år startet en egen e-sportliga for FIFA i Norge. Det er Norsk Toppfotball og Discovery som står bak lanseringen, og alle kampene ble vist på strømmetjenesten Dplay. Mange av de tradisjonelle fotballklubbene i Norge etablerer nå lag, og FIFA e-sport er i rivende utvikling her i landet, uttalte direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, i forbindelse med lanseringen. Det er 18 lag som deltok i årets Eserie, hvor det ble kjempet om å bli den første seriemesteren i FIFA. Det vår også mulig å kvalifisere seg til den globale FIFA Eworld cup.

Pengepremier

Det ble satt av en kvart million i premie til de beste i Eserien som startet 9. april i år. Det hele startet med gruppespill som ble avviklet over syv uker. Deretter var det et sluttspill, hvor vinneren til slutt skulle kåres etter finale, hvor den beste etter tre kamper stod igjen. Det var mange kjente lag blant de som deltar i E-serien. Brann stiller blant annet med norgesmester i FIFA, Anders Rasmussen. Den store favoritten var Vålerenga, og det viste seg at kampen om tittelen skulle bli flere tøffe finalekamper mellom nettopp Brann og Vålerenga.

Vålerenga første seriemester

Den første seriemesteren gikk til Vålerenga som slo Brann etter en finale som ble spilt som best av tre kamper. Brann stilte med norgesmester i FIFA, Anders Rasmussen, og de ga Vålerenga hard motstand i finalekampene. Brann vant den første kampen med 5–3. Vålerenga inngikk tidligere et samarbeid med Nordavind, som er en veletablert og godt etablert e-sportklubb. På laget hadde de blant annet Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Resul, som begge har spilt på landslaget i e-fotball. Vålerenga vant kamp nummer 2 med 1–0, etter en hard duell med Rasmussen og Resul.

LONDON, ENGLAND – AUGUST 04: A general view during the Semi Final match between Mosaad ‘MSDossary’ Aldossary of Saudia Arabia and Kurt ‘Kurto411’ Fenech of Malta at the FIFA eWorld Cup 2018 at The O2 Arena on August 4, 2018 in London, England. (Photo by Ben Hoskins – FIFA/FIFA via Getty Images)

Vant den avgjørende kampen

Det ble til slutt Vålerenga som trakk det lengste strået etter at Arkan Resul sikret seieren med 1–0 i den avgjørende kampen. Det var ikke overraskende at Vålerenga vant, siden de var den store favoritten. Det er mange kjente klubber som deltok i FIFA-serien. Utenom de to finale-lagene kan vi nevne Hamarkameratene, Odd, Tromsø, Sarpsborg 08, Viking, Stabæk, Strømsgodset, Lillestrøm og Start. Vålerenga vant med det 120 000 kroner, og fikk delta i den nye nordiske turneringen Nordic Masters sammen med Ranheim. Ingen av de to lagene klarte å hevde seg i turneringen.

Over 20 år med FIFA i Norge

Helt siden midten av 1990-tallet har FIFA vært et populært spill i Norge. Spillet har i mange år hatt sin egen eliteserie som en integrert del av spillet. Spillet ble lansert første gang i 1993, men hadde da ikke ekte spillernavn. Nå har spillet med seg ligaer og lag fra hele verden, inkludert Premier League, Serie A (italiensk serie), Primera Division (spansk serie) og Major League Soccer (amerikansk serie). Spillet bruker spillernavn og utviklingen av grafikk gjør at spillernes utseende blir mer og mer likt slik de er i virkeligheten.

Mange nyheter i FIFA 19

Det er alltid spennende å se hvilke nyheter EAsports kan vise til når de lanserer nye utgaver av spillet hvert år. FIFA 18 solgte 24 millioner eksemplarer, og årets FIFA-spill hadde flere spennende nyheter. Vi kan blant annet nevne at Champion League nå er inkludert i karrieremodus. Det samme er Europa League. Også duellspillet er kraftig forbedret, hvor du nå kan sette inn gode taklinger. I FIFA 19 kan du også legge opp taktikker før kampen starter basert på hvordan kampen går. Du kan for eksempel planlegge hva du skal gjøre hvis du ligger an til å tape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *