League of Legends

League of Legends, eller LOL som det ofte blir kalt, er et av de mest populære dataspillene i hele verden. I 2016 var det omtrent 100 millioner aktive spillere hver eneste måned, og siden da har det vokst enda mer. Det ble utgitt i 2009 av Riot Games. LOL er et online spill som foregår i sanntid. Det spilles i lag hvor spillerne må samarbeide for å nå målene og vinne. LOL kan spilles på både Mac, Windows og Linux. Spillet er også populært innen e-gaming, med flere store turneringer i året.

Hvordan spiller du League of Legends – Arenaer

Det første du må gjøre når du skal spille League of Legends er å velge arena. Det er fire forskjellige arenaer. Den mest populære er Summoners Rift hvor det er tre forskjellige baner og to lag på fem. Twisted Treelin er en mindre arena som minner mye om Summoners Rift, men det er kun to baner og to lag med tre spillere. ARAM er en arena med kun en bane, ti spillere, og mer fokus på samarbeid enn de andre. Den siste er Dominion Mode som er en stor arena, men med et annet mål enn de andre.

Hvordan spiller du League of Legends – Karakterer

Når du har funnet ut hvilken arena du vil spille på må du velge hvilken karakter du skal spille og hvilken rolle du skal ha i ditt team. Rollen din er mye viktigere enn karakteren din. Siden LOL som regel spilles i lag på fem er det fem forskjellige roller som er vanlig å bruke. Det er topp, midt, jungler, bunn og støtte. Hver rolle har sitt ansvarsområde og for at teamet skal nå målet sitt er det viktig at alle er klar over og jobber godt i sine roller.

Hvordan spiller du League of Legends – Mål

Målet med LOL er i hovedsak å ta over motstanderne sin base. Det er målet i Summoners Rift, Twisted Treeline og ARAM. Laget ditt må ta over basen til det andre laget samtidig som dere passer på at det andre laget ikke klarer å ta over deres base. Dominion Mode er den eneste arenaen hvor målet er annerledes. Her skal dere ta over fem forskjellige nøytrale punkter på kartet. Dere får poeng ut i fra hvor lenge dere klarer å holde på en base uten at det andre laget tar over den.

Bakgrunn

Riot Games har lagt mye arbeid inn i alle aspektene av LOL, og det vil også si at de har skapt en skikkelig bakgrunnshistorie som spillet baserer seg på. Handlingen foregår på kontinentet Runeterra hvor det lenge var en krig mellom to land, Demacia i øst og Noxus i vest. Etter to fæle kriger ble de enige om å lage en arena, som skulle hete League of Legends, hvor helter fra begge sider kunne kjempe mot hverandre. Arenaen ble kjent over alt og både menneske og skapninger fra aller verdens kroker tok turen dit for å kjempe.

League of Legends som e-sport

E-sport er noe relativt nytt, og noe som har vokst enormt de siste årene. Det går ut på at forskjellige elektroniske spill spilles på et profesjonelt nivå. Det er store turneringer og mye penger å tjene på e-sport. LOL er blant de mest populære spillene innen e-sport. Det er mange forskjellige turneringer både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Telenorligaen er den største i Norge. Internasjonalt er det mange store turneringer som blir organisert av Riot Gaming, de fleste turneringene dekkes slik at du kan se de på nettsider som Twitch eller Youtube.

1 comment

  1. WillieEvere

    РЎ 14 17 Р’ – Who, Jefferson Airplane, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Santana, Incredible String Band, Canned Heat.Some of the Benefits of Joining the Association of Reflexologists.El parto a las 39 semanas fue cesГЎrea, mi bebe peso mas de 4 kilos, ahi se dieron cuenta que el septum era un cordГіn grueso y fue muy difГ­cil sacar la placenta que estaba en el septum, mi bebe por falta de espacio venia con la cabeza torcida pero rГЎpidamente se recuperГі.Baby you bubblin you bubblin, you bubblin body gyal you a party animal gyal you active no you lazy gyal you a party animal.Parks, airports, and even a minor planet in 1983 were named in his honor.
    hd7238hd3dsjZ
    https://spydintravornemenradingnofurtangde.xyz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *