Flere hundre millioner spillere

Fortnite har blitt en stor suksess, og kunne for noen måneder siden skilte med 200 millioner registrerte spillere. Dette var en økning på 60 % på noen få måneder. Antall spillere har økt med rundt 1 million i måneden. Spillet ble lansert i 2017, og hadde faktisk sin første fullstendige utgivelse i 2019. I år ble det også arrangert Fortnite World Cup i New York, og hele 40 millioner spillere prøvde å kvalifisere seg til turneringen. Det har etterpå blitt rapportert at det ble solgt 23 700 billetter til arrangementet, og flere millioner fulgte streamingen fra arrangementet.

Norsk vinner

Som sikkert mange vet var det Emil Bergquist Pedersen fra Norge som var en av de to vinnerne i konkurransen, og som delte premien på hele 3 millioner amerikanske dollar med sin partner David Wang. Denne turneringen viser med all tyngde hvilken utvikling Fortnite og e-sport har. Over 20 land definerer nå e-sport som idrett, og vi gjør det langt på vei i Norge også. Men medlemskap i Norges Idrettsforbund lar vente på deg. Flere videregående skoler og folkehøgskoler har tatt inn e-sport som fag, og det arrangeres store e-sport turneringer her til lands også.

Overlevelsesspill

Fortnite foregår i nåtiden, og jorden har blitt rammet av en stor og kraftig storm som har ført til at bare 2 % av befolkningen er igjen. Men det dukker opp en del zombie-lignende skapninger. Disse angriper de som er igjen på jorden, som derfor må forsvare seg. Et Fortnite-lag kan bestå av inntil 4 spillere som jobber med å forsvare seg, bygge festninger og skal beskytte de andre overlevende. En spinn-off av Fortnite er Fortnite Battle Royale som også er et overlevelsesspill. Dette spillet ble lansert høsten 2017.

Stor suksess for spillprodusenten

Det er selskapet Epic Games som står bak spillet Fortnite sammen med People can fly. Dette selskapet har lang erfaring med spillutvikling, og debuterte allerede på begynnelsen av 90-tallet med spillet ZZT, I 1998 lanserte de det første 3D skytespillet. Dette het Unreal og har senere blitt utviklet til en hel serie med spill. Men deres største suksess er uten tvil Fortnite som ble lansert i en tidlig utgave i 2017. De lanserte også PlayerUnknown’s Battleground samme året, og det fikk senere sin egen variant i Fortnite Battle Royale.

Suksessen til Emil Bergquist Pedersen

Som nevnt tidligere vant Emil Bergquist Pedersen på 16 år hele 12,8 millioner da han vant Fortnite World Cup i sommer sammen med sin partner. Pedersen går under spillnavnet «Nyhrox», og han suksess blir lagt merke til. E-sport blir nå tilbudt på videregående skoler og folkehøgskoler over hele landet, og for Pedersen blir det nå tatt grep for at han skal kunne fortsette å utvikle som e-sportutøver. Skolen han går på, Re Videregående skole tar nå grep slik at han får tid til trening på det nivået som kreves samtidig som han utdanner seg.

250 millioner spillere

Suksessen til Fortnite med 250 millioner spillere viser hvilket potensiale som ligger i e-sport. Når en ung gutt på 16 år fra Norge vinner 12,8 millioner foran et fullsatt stadion i New York kan vi ikke la være å ta Fortnite og e-sport på alvor. For å bli en god utøver må man trene mye, og det krever god motorikk. Det har blitt forsket på dette, og det viser seg at en e-sport-utøver er i så stor aktivitet at pulsen er på mellom 140 og 160, og at intensiteten kan sammenlignes med hvordan det er for en rallycross-sjåfør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *