Alt om Overwatch

Overwatch er et fargerikt og variert lagbasert skytespill fra Blizzard Entertainment, og ble utgitt den 24. mai 2016. Spillet er basert på at to lag kjemper om forskjellige mål, avhengig av hvilken bane som spilles. Enten det handler om å ta over et kontrollpunkt eller å beskytte et objektiv som eskorte, kreves det samarbeid og kjappe reaksjoner om alt skal gå som planlagt. Det finnes over 30 forskjellige helter å spille som, og alle har sin særegne spillestil og plass i spillet. Du kan teste dine ferdigheter i blant annet rangert og avslappet spill.

Hero shooter

Sjangeren Overwatch faller under kalles for «Hero shooter» på grunn av sitt fokus på heltene du spiller som. I skrivende stund finnes det 31 forskjellige helter, hvor alle kan bli tilpasset din preferanse med forskjellige «skins». Det finnes tre forskjellige kategorier heltene kan falle under, og disse er «damage», «tank» eller «support». På denne måten kan du tilpasse lagkomposisjonen slik at dere på best mulig måte kan vinne. Ettersom det er mange forskjellige helter som alle kan ta for seg damage, tank så vel som support, har du store valgmuligheter.

Et inkluderende skytespill

Alle heltene har sin plass i spillet og er godt gjennomtenkt. Helt siden spillets utgivelse har Blizzard fått skryt for sitt varierte utvalg av helter slik at ingen spillere føler seg utelatt. Overwatch er veldig inkluderende, og er definitivt en av de større grunnene til Overwatch sin suksess. Overwatch banet på mange måter veien for andre «hero shooter»-spill, slik at Paladins, Apex Legends og Quake Champions alle har funnet sin plass og blitt populære i etterkant. Overwatch har på lik linje med andre lignende spill et stort fokus på konkurranse og et godt miljø mellom spillerne.

Strategier og lagformasjoner

Alle heltene har sine egne spesielle «abilities» eller evner, som gjør at alle heltene er spennende og unike. Når du setter sammen et lag er det viktig å tenke på de tre forskjellige underkategoriene av helter samtidig som dine egne ferdigheter som den helten du velger å spille. Ikke alle strategier og lagformasjoner fungerer med alle helter, og du vil som oftest trenge en fin balanse mellom de tre klassene. Ettersom Overwatch er et førstepersons skytespill kan det være vanskelig å holde oversikt, men ved bruk av kommunikasjon mellom spillere er det fullt mulig – og nokså enkelt.

Turneringer for alle ferdighetsnivåer

Blizzard har tenkt nøye igjennom hvordan de vil utvikle Overwatch, og kommer jevnlig med informasjon angående spillets utvikling til spillerne. E-sport var lenge ikke i fokus, men etter intern testing og fellesskapets reaksjon på Overwatch etter utgivelse, ble det fort forstått at dette måtte inkluderes i fremtidige oppdateringer. I dag finnes det Overwatch Open Division, Contender Trials, Contenders og Overwatch League som alle er forskjellige organiserte turneringer for spillere. Open Division passer for alle som ønsker å prøve seg på organiserte turneringer, men hvor de sistnevnte krever et høyere ferdighetsnivå for å kunne kvalifisere seg.

Klassene

Tank-klassen kan ta mer skade enn de andre klassene, og fungerer perfekt når du ønsker å kunne være i fronten av kampene. Som en Tank har du ofte evner til å kontrollere mengder av fiender og gjøre det vanskeligere for fiendene å oppnå sitt mål. Damage-klassen handler kun om å gjøre så mye skade som mulig med sine forskjellige evner. Til tross sitt enorme skadepotensiale, trenger denne klassen hjelp for å overleve. Support-klassen er designet for å kunne beskytte ved hjelp av helbredelse, skjold og andre evner som gjør fienden enklere å håndtere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *